İlginizi Çekebilir
alabalık
  1. Ana Sayfa
  2. Balık ve Deniz Ürünleri Fiyatları
  3. Sarıağız Balığı Fiyatları

Sarıağız Balığı Fiyatları

sarıağız balığı fiyatları
1

Balık ve balık türleri hakkında araştırma yapanlar genelde sarıağız balığını da sıklıkla araştırıyor. Bu balık türünü diğerlerinden ayıran özellikleri, avlanma şekilleri ve en önemlisi de fiyatlarının daha sık araştırıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.Bu noktada sarıağız balığı fiyatları günden güne merak uyandırıyor demek yanlış olmayacaktır. Sarıağız balığı fiyatlarının gündem olması lezzetinden sıkça bahsedilmesinden kaynaklanıyor. Beyaz ete sahip sarıağız balığı lezzet tutkunlarının ilgisini topluyor. Bu lezzeti tüketmek isteyenler sarıağız balığı fiyatları araştırması yapıyor. Sarıağız balığı granyoz balığı olarak da biliniyor.

Sarıağız balığı fiyatları nedeniyle pahalı balık türleri kategorisinde yer alıyor. Lüks balık mekânlarının menülerinde sarıgöz balığına rastlanıyor. Sarıağız balığı fiyatları ülkemizde fazla görülmeyen bir balık olmasından dolayı da yüksek oluyor. Sarıağız balığı ülkemizde yaz ayları ve sonbaharda avlanıyor. Sarıağız balığı fiyatları bu dönemde fazla olmasa düşüş gösterebiliyor. Fransa’da oldukça talep gören sarıağız balığı, çiftliklerde de yetiştiriliyor. Bu da sarıağız balığı fiyatlarını o bölgede daha uygun olmasını sağlıyor. Sarıağız balığı popülerliğiyle beraber bazı sorular doğuruyor? Sarıağız balığı fiyatları? Sarıağız balığı nedir? Sarıağız nasıl avlanır? Sarıağız nasıl pişirilir?

Sarıağız Balığı Nedir?

Sarıağız balığı, ismini büyük ve sarı olan ağzından alıyor. Etçil olarak beslenen sarıağız balığı derin sularda yaşıyor. Sürü olarak yaşayan sarıağız balıkları kayalık yerlerde dip balığı olarak yaşam sürüyor.  Etçil sarıağız balığı karides, kabuklular ve küçük balıklarla besleniyor. Sarıgöz balığı 40 ila 200 cm uzunlukta görülüyor. Sarıağız balıkları yüz kiloya kadar çıkan ağırlıklarıyla oldukça heybetli duruyor. Sarıağız balığı derisinin üzerinde adeta derisiyle kaynaşmış iri pullar taşıyor. Renk olarak sırt kısmı grili sarı, karın kısmı gümüş ve yanları soluk beyaz görülüyor. Sarıağız balığı sırt bölgesinde iki adet sırt yüzgeci bulunuyor. Bunlardan önde duranı batıcı ve sivri görünüyor. Sarıağız balığında yüzme keseciği bulunuyor. Ilıman ve sıcak suları seven sarıağız ülkemizde Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde görülebiliyor. Dünyaya baktığımızda Norveç’ten Güney Afrika’ya ve Büyük Okyanus kıyı şeritlerinde yaşam sürüyor. Sarıağız balığı fiyatları bu bölgelerde farklı olabiliyor. Beyaz ete sahip olan sarıağız balığı sadece lezzetiyle değil avlanmasıyla da balıkçılara keyif veriyor. Sarıağız balığı hareketli ve güçlü bir balık olduğu için kimi ülkelerde spor amaçlı avcılığı yapılıyor.

Sarıağız Balığı Nasıl Avlanır?

Ekonomik değer açısından sarıağız balığı fiyatları yüksek oluyor. Bu balığı avlamak isteyen birçok amatör balıkçı gibi profesyonel balıkçılarda oluyor. Sarıağız balığı için özel avlanmaya çıkılmıyor ama profesyoneller balıkçılar meralarını bildikleri için yakalama şansları daha yüksek oluyor. Amatör balıkçıların oltasına ise levrek aramaya çıktıkları zaman takıldığı oluyor.

  • Sarıağız balığı diğer adıyla granyoz balığını yakalamak için yer tespiti önemli oluyor.
  • Olta takımı olarak avcı ve iri balıklar için kullanılan oltanız iş görecektir.
  •  Büyük ve güzel bir sarıağız yakalamak için suyun derinliklerinde aramanız gerekiyor.
  • Oltanızda delikli gezer kurşun ve sağlam misina kullanmak sarıağız balığını yakalarken etkili oluyor.
  • Sarıağız balığı hava keseciği olduğu için atılan yemi hemen içine çekiyor, bu da çengele zarar verebiliyor. Çengel seçerken kaliteli kolay burulmayan çengel tercih ediliyor.
  • Bunun yanında yem olarak uzun süre canlılığını koruyan; ispari, karagöz, gelincik balığı, kefal gibi balıkları kullanmak şansınızı arttırıyor.
  • Bunun yanında boru solucanı ve kabuklularla da tutulabiliyor. Bulduğu her şeyi yiyecek olan sarıağız balığı yakalamak için başta da belirttiğim gibi yer seçmek önemli oluyor.
  • Sarıağız balığına kıyılarda rastlandığı gibi 200 metre derinliklerde de görebiliyor.
  • Sarıağız balığı sürüler halinde gezdikleri için bir tane yakaladıktan sonra başka bir tane daha yakalama ihtimaliniz artıyor.
  • Farklı ülkelerde jigging yani Türkçe karşılığı seğirtme av tekniğiyle de sarıağız balığı yakalanabiliyor.
  • Sarıağız balığını zıpkınla avlamak da mümkün olabiliyor. Tercih size kalıyor.

Sarıağız balığını yakalayamadınız ama tadını o kadar övdüler ki almak istiyorsunuz. Sarıağız balığı fiyatlarını araştırıp nerden alacağınıza kararı verdiniz. Sıra da sarıağız balığını nasıl yapacağımız kalıyor.

Sarıağız Balığı Nasıl Pişirilir?

Güçlü yağ asitleri, kalp damar sağlığı dostu, bağışıklık sistemi güçlendirici, hücre onarıcı etkileriyle balık haftada en az bir kere sofralarda yer bulması gerekiyor. Norveç, Japonya ve İzlanda gibi ülkelerde balık tüketimi oldukça fazla olduğu için kalp krizi riski daha az oluyor. Bu ülkelerde de sarıağız balığı fiyatları farklı olabiliyor. Sarıağız balığı gibi beyaz etli ve lezzetli bir balık tüketirken bunları bilmek ayrı bir keyif katıyor. Sarıağız balığı pişirirken fırın, tava, ızgara ve buğulama yöntemleri kullanılabiliyor. Her pişirme yöntemin farklı bir keyif veriyor. Fırında sarıağız balığı;

  • Güzelce temizlediğiniz sarıağız balığı dövülmüş sarımsak, limon suyu, karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağı ile oluşturulan sosla kaplanıyor,
  • Soyulup halka halka dilimlenilen soğanlar fırın tepsisine diziliyor,
  • Tercih olarak patateste ekleyebilirsiniz,
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz soğanların üstüne soslu sarıağız balığını alıp 180-200 derece fırında kontrol edilerek pişirilir. Sarıağız balığınız hazır oluyor.

Bu özel ve pahalı balık türü hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sizler için sunduk. Bunun yanı sıra farklı tarif ve fiyat detaylarını merak edebilirsiniz.

Sizlere özel kaleme aldığımız tariflerin dışında farklı tarifler de deneyebilirsiniz. Bu tamamen sizin mutfak becerinize ve damak tadınıza bağlıdır. Eğer sizde bu lezzetli balığı denemek ve farklı tariflerde kullanmak isterseniz sarıağız balığı fiyatları güncel listesini yazımızın devamından ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Yorum Yap

Yorum Yap