Diğer Balık Fiyatları için İlgili bağlantıyı tıklayınız.
17.9.2021 İstanbul Balık Hal Fiyatları
Kategori | UrunAd | Birim | EnDusukFiyat | EnYuksekFiyat |
Pelajik Balıklar | Çipura | Kilogram | 30 | 46 |
Pelajik Balıklar | Hamsi (Karadeniz) | Kutu | 80 | 190 |
Pelajik Balıklar | İstavrit | Kutu | 70 | 425 |
Pelajik Balıklar | İthal Uskumru | Kilogram | 12 | 18 |
Pelajik Balıklar | Kefal | Kasa | 30 | 60 |
Pelajik Balıklar | Kılıç | Kilogram | 60 | 90 |
Pelajik Balıklar | Kolyoz | Kutu | 120 | 230 |
Pelajik Balıklar | Levrek | Kilogram | 34 | 52 |
Pelajik Balıklar | Lüfer | Adet | 20 | 45 |
Pelajik Balıklar | Lüfer (Akdeniz) | Kilogram | 100 | 140 |
Pelajik Balıklar | Lüfer (Çanakkale) | Adet | 30 | 40 |
Pelajik Balıklar | Norveç Somonu (İthal) | Kilogram | 55 | 60 |
Pelajik Balıklar | Palamut (6’lı) | Çift | 35 | 40 |
Pelajik Balıklar | Palamut (7’li) | Çift | 36 | 40 |
Pelajik Balıklar | Palamut (8’li) | Çift | 36 | 40 |
Pelajik Balıklar | Sardalye | Kutu | 100 | 170 |
Pelajik Balıklar | Somon | Kilogram | 23 | 55 |
Pelajik Balıklar | Vanoz | Kasa | 120 | 180 |
Pelajik Balıklar | Zargana | Kasa | 100 | 250 |
Kategori | UrunAd | Birim | EnDusukFiyat | EnYuksekFiyat |
Dip Balıkları | Barbunya | Kap | 100 | 400 |
Dip Balıkları | Dil | Kilogram | 100 | 150 |
Dip Balıkları | Kalkan | Kilogram | 90 | 170 |
Dip Balıkları | Kırlangıç | Kilogram | 80 | 120 |
Dip Balıkları | Mercan | Kilogram | 150 | 250 |
Dip Balıkları | Mezgit | Kasa | 40 | 150 |
Dip Balıkları | Mırlan | Kasa | 30 | 200 |
Dip Balıkları | Tekir | Kasa | 70 | 300 |
Kategori | UrunAd | Birim | EnDusukFiyat | EnYuksekFiyat |
Ýç Su Balýklarý | Sazan | Kilogram | 10 | 20 |
Kategori | UrunAd | Birim | EnDusukFiyat | EnYuksekFiyat |
Diðer Su Ürünleri | Dülger | Kilogram | 100 | 140 |
Diðer Su Ürünleri | Kalamar | Kilogram | 60 | 100 |
Taze balık yemeyi seviyorsanız, İstanbul bir dünya cennetidir. İstanbul’u çevreleyen çeşitli denizlerde 20’den fazla farklı balık türü bulunur.
Besleyici değeri konusunda kimse tartışmayacak olsa da, taze bir tane seçmeniz zor olabilir. Size bir balığın tazeliğini ve İstanbul’daki farklı taze balık türleri için en iyi mevsimleri nasıl anlayacağınıza dair bazı ipuçları ve püf noktaları verebiliriz.
Marmara, Ege ve Akdeniz’e kıyısı olan Türkiye coğrafi olarak çok şanslı bir ülkedir. Bu denizlerin özelliklerinin çeşitlilik göstermesi güzel bir çeşitlilik sağlar. İstanbul, Boğaz’ın kıyısında yer alan, muhteşem bir manzara sunan birçok mükemmel balık restoranıyla bu çeşitliliğe bir artı katıyor.
İstanbul balık konusuna gelince yetenekli bir şehirdir. Yılın her mevsimi çok çeşitli lezzetli balıklar bulabilirsiniz. İstanbul yerlileri daha çok hamsi, istavrit ve lüfer gibi küçük balıkları ev yemeklerinde tercih ediyor.
Peki, İstanbul balık fiyatları nasıldır? En ekonomik İstanbul balık fiyatları ile nerede balık bulabilirsiniz? Aylara göre İstanbul balık fiyatları bilgisini etkileyen etkenler nelerdir?
Güncel İstanbul Balık Fiyatları
İstanbul balık fiyatları birçok farklı değişkene göre çeşitlilik göstermektedir. Aya, balığın tazeliğine ve bulunduğunuz lokasyona bağlı olarak birçok farklı fiyat aralığında balık bulabilirsiniz. Satın almayı deneyeceğiniz balığın tazeliği muhtemelen yerel pazarın kalitesine ve bulunduğunuz aya bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
Bu nedenle daha kaliteli yerel pazarlarda veya marketlerde mevsiminin ve ayının balıklarını almayı denerseniz yüksek fiyatlar ile karşılaşmanız muhtemeldir. Bu durumun ise ihtiyacınıza uygun kadarı satın alarak üstesinden gelebilirsiniz.
Daha lüks semtlerde de daha fazla fiyatlar ile karşılaşmanız muhtemeldir. Böyle yerler yerine daha uygun yerel pazarları tercih ederek ekonomik alternatifler yaratabilirsiniz.
Hangi aylarda hangi balıkları en taze olarak bulabileceğiniz öğrenmek için makalemizin devamını okumaya devam edebilirsiniz.
İstanbul Aylara Göre Balık Çeşitleri
Aşağıda aylara göre taze balıklara genel bir bakış bulabilirsiniz.
- Ocak – hamsi, palamut, istavrit, uskumru, midye, barbun, mezgit
- Şubat – hamsi, levrek, barbun ve palamut. Kalkan balığı bu ayda başlar ve mayıs sonuna kadar iyidir.
- Mart – kefal, levrek ve kalkan için en uygun zaman. Mavi balık ve palamut yağlarını kaybeder, o kadar lezzetli değildir.
- Nisan – kalkan balığı ve levrek bu ay en lezzetli olanlar. Ayrıca levrek, kılıç balığı fazladır yani diğer aylara göre daha ucuzdur. Kefal hala mevcuttur.
- Mayıs – levrek, kefal, dil balığı ve kılıç balığı hala çok iyidir. Karides ve ıstakoz mevcuttur.
- Haziran – balık çeşitliliği ve kalitesi için en iyi aydır. Yine de kaya balığı, istavrit, ton balığı, kefal ve barbun yiyebilirsiniz, ancak diğer aylardan daha pahalıdır.
- Temmuz – uskumru kızartıldığında iyidir. Istakoz ve yengeç mevcuttur. Sardalya sardağı bu ay başlar ve Eylül ortasına kadar devam eder.
- Ağustos – istavrit, sardalya, ton balığı, kılıç balığı (Ağustos ayında en iyisi), ıstakoz, yengeç mevcuttur. Lüfer henüz azdır, bu yüzden bu ay pahalıdır.
- Eylül – palamut (en iyisi Eylül ayında), barbun, sardalya, kılıç balığı.
- Ekim – palamut, kefal, barbun, sardalya, küçük lüfer, kılıç balığı, levrek
- Kasım – mezgit yeni gelir ve Ekim ile aynıdır.
- Aralık – hamsi (en iyisi Aralık ve Ocak aylarında), palamut, ıstakoz, yengeç, uskumru, mezgit