İlginizi Çekebilir
Siyah Turp Fiyatları
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze-Meyve Fiyatları
  3. Kırmızı Mercimek Fiyatları

Kırmızı Mercimek Fiyatları

kırmızı-mercimek
1

Kırmızı mercimekler ucuz, besleyici, yenilebilir baklagillerdir. Mercimekler genel olarak yeşil, kahverengi, siyah, sarı ve kırmızı gibi çeşitli doku, tat ve renklerde küçük, yuvarlak şekillerde olabilirler. Kırmızı mercimek, dünya çapında çeşitli mutfaklarda temel bir ürün olarak kabul edilir.

Diğer mercimeklerin yanı sıra kırmızı mercimeğin tatlı bir tadı vardır. Kabuğu çıkarıldığında ikiye bölünür. Rengi aslında kırmızıdan turuncuya, sarıya veya altına kadar değişen renklerde olabilir. Kırmızı mercimek, mercimek çeşitleri arasında hazırlanması en hızlı ve en kolay olanıdır ve pişirildikten sonra pürüzsüz püre benzeri bir kıvam yaratır, bu nedenle geleneksel güveçler, köriler ve yoğun kremalı çorbalar için mükemmel bir içeriktir.

Türkiye’de Diyarbakır ve Gaziantep illerimiz ile bazı batı illerimiz, ülkemizin kırmızı mercimek üretimini sırtlamaktadırlar. Kırmızı mercimek fiyatları özelliğini belirleyen bir önemli detayda lojistiktir. Kırmızı mercimek fiyatları nedir? Kırmızı mercimek fiyatları gibi detayları neler belirler? İsterseniz hemen daha detaylı bir şekilde öğrenmeye başlayalım.

Güncel Kırmızı Mercimek Fiyatları

Kırmızı mercimek mercimek türleri arasında en sık tercih edilen tür olduğu için oldukça yoğun şekilde tüketilmektedir. Eğer siz de harika yemekler yapabileceğiniz bu gıda maddesi olan kırmızı mercimeği en uygun kırmızı mercimek fiyatları ile satın almak istiyorsanız, marketler gibi seçenekler yerine semt pazarları gibi daha ekonomik alternatifleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz lokal işletmelerde en uygun kırmızı mercimek fiyatlarına erişebilirsiniz. Mercimek fiyatları genel olarak çeşit ve türe göre büyük değişkenlik gösterse de,  bu yazımızda genel olarak kırmızı mercimek fiyatlarından bahsedeceğiz.

Farklı Mercimek Türleri Nelerdir?

Mercimekten mercimeğe renk, boyut, şekil, kıvam ve tat büyük ölçüde değişir. Ne pişirdiğinize bağlı olarak doğru mercimek seçmek önemlidir, böylece mercimek çorbanız pürüzsüz ve kremsi olur ve mercimek salatanız oldukça yenilebilir biçimde olur.

Kahverengi mercimek

En yaygın mercimek türü, Türk mercimeği olarak da adlandırılan ve bazen basitçe “mercimek” olarak etiketlenen kahverengi mercimektir. 20 ila 30 dakika içinde pişerler ve en çok çorba ve güveç için kullanılırlar.

Kırmızı mercimek

Mısır mercimeği ve acı mercimek olarak da adlandırılan kırmızı mercimeğin rengi gerçekten kırmızı değil, turuncudur. Tohum kabuğu çıkarıldığı için 10 dakika gibi kısa sürede pişebilir ve aşırı lapa haline gelebilir, bu da onları çorbalar için ideal kılar.

Yeşil mercimek

Yeşil mercimek, kahverengi mercimekle yaklaşık aynı büyüklükte ancak parlak bir yüzeye sahiptir. Yaklaşık 45 dakika daha uzun pişerler, ancak pişirildikten sonra şeklini iyi korurlar, bu da onları salatalar için iyi bir seçim yapar. Yeşil mercimek genellikle tadı ve dokusu bakımından topraksı olarak tanımlanır. Bu tür, geleneksel nişastalı yemeklere bir alternatif arayan şefler ve ev aşçıları arasında popülerdir.

Siyah mercimek

Bu ufacık mercimekler havyara benzer ve diğer adları ise Bulega’dır. Yaklaşık bir biber büyüklüğünde, siyah mercimek suda veya et suyunda 20 ila 30 dakika arasında pişer. Yeşil mercimek gibi siyah mercimek pişirme sırasında şeklini iyi tuttuğu için salatalar ve garnitürler için mükemmeldir. Eğer değişik görünümlü bir salata ile misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, siyah mercimeği gönül rahalığı ile tercih edebilirsiniz. Misafirlerinizin şaşıracağından şüpheniz olmasın.

Sarı mercimek

Ağırlıklı olarak Hint ve Orta Doğu yemeklerinde kullanılan sarı mercimek, 15 ila 20 dakikada pişer ve lapa haline gelir, bu nedenle çorba ve güveç için de en iyisidir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (2)