İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze-Meyve Fiyatları
  3. Yeşil Mercimek Fiyatları

Yeşil Mercimek Fiyatları

yeşil-mercimek

Yeşil mercimek, yüksek miktarda demir ve çinko içeren harika bir sağlıklı protein kaynağıdır. Mercimek besini çok yönlüdür, güveçlere, çorbalara, soslara ve salatalara kadar geniş kullanım alanı vardır. Belki de her şeyden önemlisi, ucuzlardır! Ancak tüm mercimekler aynı görünmez ve aynı şekilde pişmez.  Dilerseniz hep beraber yeşil mercimeğe ve yeşil mercimek fiyatları gibi önemli detaylara bir göz atalım!

Yeşil mercimek, bir baklagil olan mercimek bitkisinin kurutulmuş tohumlarıdır. Aynı zamanda baklagil olan fasulyenin aksine, yeşil mercimek asla taze yenmez, olgunlaştıktan hemen sonra her zaman kurutulur.

Türkiye’de Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep illerimiz ile bazı batı illerimiz, ülkemizin yeşil mercimek üretimini sırtlamaktadırlar. Yeşil mercimek fiyatları özelliğini belirleyen bir önemli detayda lojistiktir. Yeşil mercimek fiyatları nedir? Yeşil mercimek fiyatları gibi detayları neler belirler? İsterseniz hemen daha detaylı bir şekilde öğrenmeye başlayalım.

Güncel Yeşil Mercimek Fiyatları

Yeşil mercimek ülkemizde en sık tüketilen gıdalardan biridir. Ülkemizin yemek kültürü nedeniyle pilav, kuru fasulye, taze fasulye ve diğer yağlı yemekler gibi yemekler ile birlikte sıklıkla çiftli olarak tüketilmektedir. Yeşil mercimek fiyatları popülaritesi nedeniyle yıllardır gayet uygundur. Siz de fahiş yeşil mercimek fiyatları ile boğuşmak istemiyorsanız market zincirleri yerine semt pazarları gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz. Bu gayet mantıklı bir seçim olacaktır.

Farklı Mercimek Türleri Nelerdir?

Mercimekten mercimeğe renk, boyut, şekil, kıvam ve tat büyük ölçüde değişir. Ne pişirdiğinize bağlı olarak doğru mercimek seçmek önemlidir, böylece mercimek çorbanız pürüzsüz ve kremsi olur ve mercimek salatanız oldukça yenilebilir biçimde olur.

Kahverengi mercimek

En yaygın mercimek türü, Türk mercimeği olarak da adlandırılan ve bazen basitçe “mercimek” olarak etiketlenen kahverengi mercimektir. 20 ila 30 dakika içinde pişerler ve en çok çorba ve güveç için kullanılırlar.

Kırmızı mercimek

Mısır mercimeği ve acı mercimek olarak da adlandırılan kırmızı mercimeğin rengi gerçekten kırmızı değil, turuncudur. Tohum kabuğu çıkarıldığı için 10 dakika gibi kısa sürede pişebilir ve aşırı lapa haline gelebilir, bu da onları çorbalar için ideal kılar.

Yeşil mercimek

Yeşil mercimek, kahverengi mercimekle yaklaşık aynı büyüklükte ancak parlak bir yüzeye sahiptir. Yaklaşık 45 dakika daha uzun pişerler, ancak pişirildikten sonra şeklini iyi korurlar, bu da onları salatalar için iyi bir seçim yapar. Yeşil mercimek genellikle tadı ve dokusu bakımından topraksı olarak tanımlanır. Bu tür, geleneksel nişastalı yemeklere bir alternatif arayan şefler ve ev aşçıları arasında popülerdir.

Siyah mercimek

Bu ufacık mercimekler havyara benzer ve diğer adları ise Bulega’dır. Yaklaşık bir biber büyüklüğünde, siyah mercimek suda veya et suyunda 20 ila 30 dakika arasında pişer. Yeşil mercimek gibi siyah mercimek pişirme sırasında şeklini iyi tuttuğu için salatalar ve garnitürler için mükemmeldir. Eğer değişik görünümlü bir salata ile misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, siyah mercimeği gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Misafirlerinizin şaşıracağından şüpheniz olmasın.

Sarı mercimek

Ağırlıklı olarak Hint ve Orta Doğu yemeklerinde kullanılan sarı mercimek, 15 ila 20 dakikada pişer ve lapa haline gelir, bu nedenle çorba ve güveç için de en iyisidir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (2)