İlginizi Çekebilir
balık-tezgahı
  1. Ana Sayfa
  2. Balık ve Deniz Ürünleri Fiyatları
  3. Kırlangıç Balığı Fiyatları

Kırlangıç Balığı Fiyatları

kırlangıç-balığı

Kırlangıç balığı yerli balıklardan birisidir. Tüm denizlerimizde bulunan kırlangıç balık kırmızı, pembesi rengi ve kanatlarıyla oldukça değişik görünüme sahip bir balık türüdür. Ortalama 25-30 cm arasında bulunan kırlangıç balıklarının dili yoktur. Kırlangıç balıkları 8 kilo ve 75 cm boyutlarına kadar çıkabilir. Çok gelişmiş solungaçlara ve gırtlak yapısına sahiptir. İlginç Özellikleriyle dikkat çekici bir balık olan kırlangıç balığının diğer özellikleri ve faydaları ise şu şekildedir:

 

Kırlangıç Balığı Özellikleri ve Faydaları

  • Kırlangıç balığı tuzlu su balığıdır.
  • Fazla göç etmez, yerli balıktır. Ilıman suları sever.
  • Kırlangıç balıkları 20 yıla kadar yaşayabilirler.
  • Kırlangıç balıkları her denizimizde bulunmakla birlikte sıcağı sevdikleri için Karadeniz’de çok bulunmazlar. Karadeniz’de avlanan kırlangıç balığı fiyatları nispeten yüksek olmaktadır.
  • Kırlangıç balığı denizin dibindeki kabuklu canlılarla ve yumuşakçalarla beslenir.
  • Düzenli balık tüketmek hafızayı güçlendirir. Parkinson gibi rahatsızlıklardan korur.
  • Balıkta bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki hormonların çalışması düzenlenir.
  • Balık tüketimi cilt ve saç sağlığını korur. Daha nemli bir cilt ve daha parlak saçlara, düzenli balık tüketerek sahip olmanız mümkün.
  • Balıkta bol miktarda bulunan omega3 sayesinde vücudun omega3 ihtiyacı karşılanır. Omega3 beynin ihtiyaç duyduğu temel maddelerdendir.
  • Balık tüketmek tüm kanser tiplerine karşı koruyucudur.
  • Balık tüketimi depresyonu önler. Depresyon ilaçlarının çoğunda yapay omega3 kullanılmaktadır.
  • Balık, yapısında bulundurduğu kalsiyum, fosfor sayesinde kemikleri güçlendirir. Özellikle hamileler ve gelişim çağındaki çocuklar da sıkça balık tüketmelidir.
  • Düzenli balık tüketimi vücudun yağ dengesini sağlıyor, hücre yenilenmesini hızlandırıyor, kış hastalıklarından koruyor.
  • Balık tüketimi, yüksek tansiyon ve felç riskini de azaltır.
  • Her mevsim bulunabilen uygun fiyatlı bir balık türüdür.
  • Uzmanlara göre her yaştan insan haftada en az iki kez balık tüketmelidir. Araştırmalarda balık tüketenlerin, tüketmeyenlere göre çok daha sağlıklı, dinç ve enerjik oldukları belirlenmiştir.

Kırlangıç Balığının Tazesi Nasıl Anlaşılır?

Her balığı olduğu gibi kırlangıç balığını da taze tüketmelisiniz. Kırlangıç balığının tazesi için gözleri canlı, parlak ve aynı zamanda pulları dökülmüyorsa o balık tazedir.

Kırlangıç Balığı Nasıl Görünür?

Kırlangıç Balığı Nasıl Pişirilir?

Kırlangıç balığının tavası, buğulaması, yahnisi, köftesi, ızgarası, çorbası her şekilde güzel olmaktadır. Tadına doyum olmayan kırlangıç balığını sofralarınıza eklemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Kırlangıç balığının en lezzetli hali olan kırlangıç balığı çorbasının tarifine geçelim.

Çorbası için balıkları temizleyip haşlayın, etlerini didikleyin. Kırlangıç balığı eti bembeyaz ve çok lezzetlidir. Haşladığınız suyu ılık hale gelince içine çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu ekleyerek terbiyesiniz hazırlayın. Orta ateşte terbiyeyi kaynatın ve balıketlerini ekleyin. Çorbayı sıcak sıcak bol limonla servis edebilirsiniz. Kırlangıç balığı çorbası hem çok lezzetli hem de özellikle kış ayları için şifa kaynağı bir çorbadır.

Kırlangıç balığı meze olarak da tüketilebilir ve son derece lezzetli olur. Meze için haşlanmış kırlangıç balıklarını didikleyin. Üzerlerine mayonez, zeytinyağı ekleyin.  Limon sıkın. İşte soğuk ve muhteşem mezeniz servise hazır.

Kırlangıç balığını güveçte veya fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için ayıklayıp temizlediğiniz kırlangıç balıklarını fırın tepsisine dizin. Balıkların arasına defneyaprağı ve sarımsak eleyebilirsiniz. Tepside boş kalan yerlere de taze patates, soğan, sarımsak, domates, havuç, mantar, kapya biber gibi sebzelerde ekleyin. Üzerlerine zeytinyağı serpin ve birkaç dilim limon ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk. Pişmesi yeterli olacaktır.

Kırlangıç balığı tava yapacaksanız temizlediğiniz balıkları halka halka kesin. Mısır unu-tuz karışımına bulandırın, fazla unu sirkeleyin ve kızmış yağda arkalı önlü kızartın. Kendine özgü tadıyla kırlangıç balığı efsane bir lezzet olup sofralarınıza lezzet katacaktır. Hem sağlıklı beslenmek hem de lezzetli yiyecekler tüketmek isteyenler için kırlangıç balığı ideal bir seçimdir.

Kırlangıç Balığı Nasıl Temizlenir?

https://www.youtube.com/watch?v=s3391wI7saY&ab_channel=FishNews

Kırlangıç Balığı Buğulama Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=XImNkB3w18Y&ab_channel=Er%C5%9FanY%C4%B1lmaz

Kırlangıç Balığı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kırlangıç balığı fiyatları, mevsimsel şartlara, hava şartlarına, avlanma yasaklarına, balığın miktarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Peki, kırlangıç balığı kilosu ne kadar? 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4]
Yorum Yap

Yorum Yap