İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Balık ve Deniz Ürünleri Fiyatları
  3. Zargana Fiyatları

Zargana Fiyatları

zargana

Balıkçı tezgahlarının vazgeçilmez tatlarından olan zargananın güncel fiyatı merak edilmektedir. Vücuda sağladığı besleyici etki ile uzmanlar tarafından da önerilen balık türlerinden biri olan zargana 1 metre uzunluğa kadar büyüyebilmektedir. Güçlü ve hızlı bir balık olması sebebiyle az yakalanabilen zargana diğer balıklara oranla biraz daha pahalı olabilmektedir.

Güncel Zargana Fiyatları

Sargan olarak da bilinen zargana balığı kendi aralarında 7 farklı türe ayrılmaktadırlar. Diğer balıklardan farklı olarak zargana balığına özel bir yakalama tarzı vardır. Oldukça besleyici olan zargana balığı, insanın vücudu için gerekli olan vitamin deposu anlamında da oldukça zengindir. İnsan vücudu için gerekli olan B12 dahil birçok vitamin zargana balığında bulunduğu için tüketilmesi uzmanlar tarafından oldukça tavsiye edilmektedir.

Zargana Balığının Faydaları

Zargana balığının bazı faydalarından bahsetmek gerekirse; fosfor bakımından oldukça zengin olması zargana balığını önemli bir besin haline getirmektedir. Göz sorunlarına ve kemik hastalıklarına karşı vücut için gerekli olan fosforu zarganadan karşılamak mümkün olmaktadır. Gelişim çağına giren çocukların büyümesine de katkı sağlayan zargana balığını çocukların da beslenme listesine eklemekte fayda olacaktır. Birçok böbrek hastalığına karşı da etki sağladığı bilinen zargana balığının içinde bulunan yağ asitleri, insan vücudunu düzene sokan gerekli yapı taşlarını oluşturmaktadırlar.

İlkbahar ayları ile birlikte yumurta bırakma dönemine giren zargana balıkları yıllık olarak yaklaşık 35 bin ortalamada yumurta bırakabilmektedirler. Sonbahar aylarına kadar devam eden bu yumurtlama dönemi boyunca zargana avlamak hem popülasyonları için zarar verebilmekte hem de sonbahar mevsiminin sonunda en geniş popülasyon sayısına ulaştıklarından bu aylarda avlanmaları daha doğrudur. Daha çok kızartılmış hali ile tercih edilen zargana balığının tüketilmesi kalp için de yine oldukça önemlidir. Kalp ritminin düzenlenmesinde etkili olan zarganayı bu sebeple uzmanlar kesinlikle tavsiye etmektedir.

Zargana Balığı Pişirme ve Pişirme Teknikleri

Zargana balığının pişirilmesi birçok farklı teknik ile olabilmekle birlikte kılçıklarının çıkarılmasına dikkat edilmesi şarttır. Kılçıkları ile birlikte pişirilince rengi değişen zargana balıklarının kılçıklarını bu sebeple çıkarıp pişirmek gerekebilmektedir. Ayrıca zargana balığını pişirmeden önce karın bölgesinin ortasında toplanan kan pıhtısının da çıkarılması gereklidir. Bu pıhtının çıkarılmadan pişirilmesi sonucu zarganada acı bir tat ortaya çıkabilmektedir. Birçok farklı teknik ile yemeği yapılabilen zargana balığı için en çok tercih edilen mısır unu ile kızartma olmaktadır. Kızartılması oldukça lezzetli olan zargana, az yağlı bir balık olması sebebiyle ızgara yapılması çok tavsiye edilmemektedir. Kızartması yapılan balığın bu işlem sırasında bolca mısır ununa bulanması da yine şart olmaktadır. Ayrıca zargana balığını kızartırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yağın yeterince kızgın olmasıdır. Kızarmayan yağa atılan balık, yağı emerek oldukça yağlı bir yemeğe dönüşeceği için buna dikkat etmek gerekmektedir. Yine zargana balığını kızartmadan önce bir saat boyunca tuzlu suda bekletmek, balığı oldukça lezzetli bir hale getirecektir.

Zargana balığı için kızartma dışında tercih edilen bir diğer pişirme yöntemi fırın olmaktadır. Kızartmasını yağlı bulanların daha çok tercih ettiği fırında zargana yapımı oldukça lezzetli olmaktadır. Ülkemizde de bol bulunan bu balığın sofralarımıza fırından gelmesi çıtır bir balık yiyeceğinizin habercisi olacaktır. Fırında yapımı oldukça lezzetli olan zargana balığına birkaç sebze de ekleyerek fırına atmanız mümkün. Oldukça az yağlı olması sebebiyle mangalda yapılması çok tavsiye edilmeyen zarganana balığını mangalda yapmak istiyorsanız kısık bir ateşte sürekli çevirerek yavaş yavaş pişmesini sağlayabilirsiniz. Ateşin bol olmamasına dikkat etmemeniz gerektiği gibi balığın iyi bir şekilde terbiyesinin yapılması da yine fayda sağlayacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Yorum Yap

Yorum Yap