İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Balık ve Deniz Ürünleri Fiyatları
  3. İstavrit Fiyatları

İstavrit Fiyatları

istavrit

İstavrit balığı Türkiye’nin her denizinde bulunan, oldukça sevilen sık tüketilen bir balık çeşididir. İstavrit balığı tuzlu su balığıdır, sürüler halinde yaşar, avlanması kolaydır ve her mevsimde bulunur. Dolayısıyla istavrit fiyatları ekonomiktir. İstavrit balığı hamsi, çaça gibi ufak balıklarla beslenir.

İstavrit Balığının Özellikleri ve Faydaları

  • İstavrit balığının dünya üstünde yaşayan 15 bin çeşidi vardır.
  • İstavrit balığı Kasım-şubat ayları arasında bol ve lezzetli olur.
  • İstavrit göçmen bir balıktır.
  • 100 gram istavrit 15 gram protein içerir. Bunun yanında bolca omega3 A,B grubu vitaminler, C vitamini, selenyum içerir. Yapısındaki selenyumun antioksidan özelliği sayesinde her türlü kansere karşı vücudu korur.
  • Haftada en az 1 kez istavrit tüketmek sağlığa oldukça faydalıdır.
  • İstavrit balığı tüketmek, bağışıklığı güçlendirir, metabolizmayı düzenler, vücudu viral hastalıklara karşı korur.
  • Hamimleler, gelişim çağındaki çocuklar, kemik rahatsızlığı olanlar, yaşılar bolca ve düzenli şekilde balık tüketmelidir.
  • Damarların esnekliğini sağlar, kan pıhtılaşmasını önler, kalp kiriz, diyabeti tansiyon gibi hastalıkların riskini düşürür.
  • Düzenli istavrit tüketimi, kan basıncını düşürür, kötü kolesterol seviyesini düşürür.
  • Hafızayı güçlendirir, unutkanlığı azaltır.
  • Sporcular ve diyette olanlar için mükemmel bir protein kaynağıdır.
  • Hormon dengesini korur. Depresyon ve stresi azaltmada etkilidir.
  • Düzenli balık tüketimi saç, cilt sağlığını korur, güçlendirir.
  • Her yaştan insanın hafta en az 1 kez istavrit tüketmesi önerilir.
  • İstavrit balığı hem lezzetli hem vitamin mineral deposu hem şifa kaynağı olan hem de oldukça ekonomik bir balık türüdür.

İstavritin Tazesi Nasıl Anlaşılır?

Her balığı olduğu gibi istavriti de mevsiminde ve taze taze tüketmelisiniz. İstavrit balığının gözleri ve pulları parlak, kuyruğu sert ve dik olmalıdır.  Parmakla basıldığında çukur oluşmamalıdır. Bu şartları sağlıyorsa istavrit taze demektir.

İstavrit Balığı Nasıl Görünür?

İstavrit Balığı Nasıl Pişirilir?

İstavrit balığını ister çıtır çıtır ister fırında kurutmadan dışı yumuşacık ve içi sulu sulu şekilde tüketebilirsiniz. Her şekilde nefis olan istavrit balığının özellikle istavrit tava şeklinde yemeği çok sevilir. Peki, istavrit balığı kurutmadan nasıl pişirilir? İstavrit tava nasıl yapılır?

İstavriti tava tarifi hem pratik hem lezzet bombası bir tariftir. Öncelikle ayıklayıp yıkadığınız istavritleri bol suyla yıkayıp birkaç kez süzgeçten geçirin. Ardına balıkları mısır unu-tuz karışımına batırın ve unun fazlasını silkeleyin. Sonra balıkları kızgın sıvıyağ veya tereyağında altın sarı renk alıncaya dek pişirin. İstavrit tavayı yanında balığın vazgeçilmez yancıları olan roka ve bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İstavrit balığını fırında pişirecekseniz içinin sulu sulu kalması önemlidir. Bunun için istavriti fırına verince üstünü alüminyum folyo ile kapatırsanız balıklarınız kurumadan içleri daha sulu ve lezzetli şekilde pişecektir. İstavriti fırında pişirecekseniz balıkları temizleyin, fırın kabına dizin. Yanlarına taze patates, soğan ve sarımsak, limon dilimleri ekleyin ve üstünü kapatarak fırında 15-20 dk. Arasında pişirin. Fırında istavrit pişirirken fırınınızın kokmaması için fırının içine defneyaprağı veya sıkılmış limon parçaları ekleyebilirsiniz.

İstavrit Nasıl Temizlenir?

https://www.youtube.com/watch?v=j3gttqIA8MM

İstavrit Tava Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=HSyYckCvyMg

İstavrit Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ülkemizde sevilen ve sık tüketilen istavrit balığı fiyatları mevsimden mevsime, bölgeden bölgeye, maliyetlere, balık miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
Yorum Yap

Yorum Yap